Sammanfattning 2022

-

Dags för nytt år alldeles alldeles strax, men först kanske vi ska ta en titt i backspegeln? Hur var ditt år 2022? Jag har inte gjort så himla mycket känns det som, men kände att jag ändå vill göra en sammanfattning 2022.

Spontant känns 2022 som ett tråkigt år. Jag upplever att det mesta var rätt tråkigt och det hände inte så himla mycket. Desto bättre att göra tillbakablicken för att hitta, och lyfta upp, guldkornen som ändå finns där.

RunStreak 2022

Om jag börjar med mig själv så har jag mått bra hela året. Eventuellt någon liten förkylning men i så fall var den så liten så jag inte ens kommer ihåg den. Jag har i alla fall kunnat springa min RunStreak varje dag och mått bra av det. Jag är inne på mitt tredje år med RunStreak och frågan är hur länge jag ska hålla på? Det är ett jädra enkelt och nice sätt att få friskluft och motion varje dag hela året runt. Även om det är -30 grader ute eller om termometern skulle råka visa +30 grader på sommaren. Det går att springa utomhus i alla väder!

Under sommaren och mitt i årets RunStreak så besegrade vi även LadängEverest för tredje året på raken. Att delta i Korpens utmaning om att bestiga Mount Everest fast i sin egen hemmabacke. För oss i Östersund och på Frösön så är det enklast i Ladängens skidbacke. Den är 78 höjdmeter, så det krävs 114 gånger upp & ner för att bestiga världens högsta berg.

Så varför inte bara göra det enkelt och fortsätta springa varje dag? Nja, dels har min RunStreak-kamrat bestämt sig för att sluta. Daniel har ont i knäet ända sedan nedstigningen av Kilimanjaro och det blir inte bättre av att springa varje dag. Så han slutade häromdagen och kör på gymmet istället. Han vill ha flås och muskler istället för att bara hålla en siffra igång.

Och det vill nog jag också. Jag gillar muskler och tycker att det är såå snyggt när tjejer har muskler. Men jag vet inte om jag orkar skaffa träningskort för att sedan boka in mig på pass och bygga muskler den vägen? Jag klurar lite till och springer vidare under tiden.

Jo, även jag har ont i mitt ena knä efter nedstigningen från Kilimanjaro, men jag inbillar mig att det långsamt blir bättre och jag känner mig inte så begränsad som Daniel gjorde.

Februari 2022

I februari gjorde vi en av få resor under året. Vi (främst Daniel) hade spanat på tåget Frecciarossa som går från Milano till Paris vilket kändes som en skön trip. Det häftiga med just den här resan är att tåget kommer upp i 300 km/h både i Italien och på de franska slätterna, så det ville vi uppleva.

I februari var det dock fortfarande pandemi, så den förväntade lyxresan (där vi bland annat skulle få fri tillgång till tågets kök och servitris och kunna beställa vad som helst – när som helst under resan) inte var så lyxig. Frankrikes regler var att ingen mat eller dryck fick förtäras på den franska sidan av resan. Vår servitris var t.o.m tvungen att fråga om lov ifall hon fick servera oss en vattenflaska.

Nåväl, tågresan var en rolig grej och det var häftigt att slå hastighetsrekord utan att knappt känna av det. Otroligt tysta och fina tåg! Men lagom till att vi rullade in i Paris så kurrade magarna rejält.

Valborgshelgen 2022

I slutet av april så drog vi till Stockholm med Saga och hennes bästa kompis Moya. Firade två-årsdagen av vår RunStreak i en blommande Kungsträdgården och åt riktigt god middag på Restaurang Tegelbacken.

Sommaren 2022

I början av juni åkte vi på pressresa över till Åland. En skön helg då vi fick stifta bekantskap med både Smakbyn, Ålands Destillery och att Åland firade 100 år.

Semester 2022

Sommaren tillbringades delvis i Göteborg där vi fick några sköna dagar. Jag gillar Göteborg och skulle gärna ha en liten lägenhet där! Så länge så hyr vi Johannas lägenhet då det passar oss båda. En väldigt bra lösning då vi oftast passar deras katt under tiden de firar semester ute på kusten.

Vi hann också med ett par dagar på Bjäre-halvön där vi äntligen fick träffa vår RunStreak-kompis Catarina. En bekantskap som börjat tack vare att vi springer alla tre, men som bland annat ledde till att vi fick bo i deras gäststuga över natten efter loppet. Vi valde att springa Bjäre Trail, ett lopp som är 17 km. Jag sprang ett varv och Daniel sprang två varv.

Augusti 2022

Vi åkte till Bro Hof golfbanan och spelade tävling. Daniels julklapp till mig som äntligen blev av. Häftigt att få spela på Sveriges finaste bana och det gick faktiskt väldigt bra.

I augusti så hann vi också med en gammal punkt på min bucketlist. Att åka tvärs över landet och över till ön Högbonden. Att sova en natt i Högbondens fyr medan regnet och vinden viner utanför är mäktigt. Det är sällan man känner sig liten här på jorden, men då vädret säger ifrån har vi inget att komma med.

Oktober 2022

I oktober sedan, så kom äntligen vår efterlängtade resa till Tanzania och Kilimanjaro. Vi bokade i januari 2020 men sen kom pandemin i vägen. Resan har blivit framflyttad flertalet gånger, men i oktober 2022 så gav vi oss iväg.

En fantastisk resa på så många sätt. En resa jag aldrig kommer att glömma utan spara i minnesbanken. Sex dagars anmarsch inför toppattacken. Sen 1,5 dagar för att komma ner till utgången från Kilimanjaro nationalpark. Läs mera här (vilket är ett arkiv som kommer att byggas på bara jag hinner).

Daniel Maria Uhuru Peak

December 2022

I december så skulle vi till slut få träffa vårt nästa projekt. Stifta bekantskap med vår nybyggda lägenhet i Funäsdalen. Här har det också varit flera förseningar men då vi både fått datum och tidpunkt så trodde vi att allt skulle vara klart.

Men en vecka innan så kom ett nytt förseningsmail. Lägenheten är inte klar utan beräknas istället bli klar i mitten av februari. Besvikelsen och tomrummet som la sig gör ont och vi fick istället fira en snabbt ihopplockad julafton på hemmaplan.

Viste3 Funäsdalen

Sammanfattning 2022

Så var året i stora drag sammanfattat och jag kanske har fel ändå? Det händer en hel del i mitt och våra liv ändå, så livet kanske inte är så tråkigt vid närmare eftertanke. Ändå känner jag mig inte nöjd, utan vill mera!

Hur var ditt 2022? Fick du bocka av några punkter på årets bucketlist? Då kanske du kan känna dig ganska nöjd ändå men såklart fortsätta in i 2023 med nya punkter på din bucketlist.

Vi har inte sammanfattat vad vi vill med 2023 ännu, men det kommer garanterat ett nytt inlägg i början av januari. Vi ses!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar