Jämtlands nationaldag 2023

-

Idag söndag är det Jämtlands nationaldag 2023. En solig och vacker dag där Jämtland visade sig från sin finaste sida, nämligen vårvinter. Och det finns väl ingen bättre tid på året att fira sin nationaldag, än just vårvintern.

Jämtlands nationaldag 2023

Vi tog våra pjäxor, skridskor, stavar och fika med oss och gick till Vallsundsbron. Från Vallsundsbron och mot Kungsgårdsviken så är nämligen isen’s skick bättre och det är roligare att åka. Dock var vi inte riktigt beredda på den isande vinden som vi mötte, så efter kalla fyra km så vände vi.

Och tillbaka in mot Vallsundsbron så fick vi istället fördel av vinden. Jösses vad vi swishade fram snabbt och så roligt det är! Helt plötsligt så var kilometrarna i motvind helt klart värt mödan.

Vi tog av oss skridskorna vid Vallsundsbron och hade tänkt gå hem igen, men tack vare det fina vädret så gick vi istället in till Vinterparken för att köpa en kolbulle till lunch. Också väldigt klassiskt fika på vårvinter i Jämtland.

Och vi var långt ifrån de enda i Vinterparken. Solen hade lockat ut stora delar av stan och många trängdes längs bänken för att kunna lapa sol. Vårvintern och dessa fina dagar är anledningen till att många av oss uppskattar Jämtland lite extra.

Vi passade även på att titta närmare på de fina ekorre-bilderna som Gert Weggen fotograferat. Lustiga positioner på ekorrarna och otroligt fina bilder! Om ni inte hunnit se dem, så passa på medan de sitter uppe i Badhusparken.

Hur spenderade ni Jämtlands nationaldag 2023? Jag hoppas att ni kunde tillbringa lite tid utomhus och njuta av det fina vårvintervädret.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar