Då jag hade en bit riktigt fin fransyska från Jämtland i frysen så kände jag att jag ville göra något med den. En rostbiff föll mig i smaken och det är ju så enkelt att göra sin egen rostbiffsbit. Då rostbiffen var klar och fredagsmiddagen närmade sig, så gjorde jag en Bookmaker Toast med rostbiff. Såå gott!
Jag väljer att inte skriva några mängder per bröd, då mycket av ingredienserna är valfria och man tar så mycket man gillar eller är sugen på. Fixa din egen favorit-Bookmaker Toast helt enkelt.
Surdegsbröd
Smör att steka brödet i
Senap
Valfri sallad
Tunt skivad rostbiff
Picklad lök
Majonnäs
Äggula
Ev färsk pepparrot (jag hade ingen hemma men det funkar bra utan)
Peppar
Stek ditt surdegsbröd i smör i en stekpanna. Lägg upp på tallrikar och bre smörgåsen med senap. Lägg på valfri sallad och fortsätt sedan med rostbiff, majonnäs och ev färsk riven pepparrot. Gör en liten grop på smörgåsen, så du kan lägga en äggula på toppen och att den ligger kvar.
Toppa med peppar och servera din Bookmaker Toast med rostbiff. En härlig smörgås att servera efter en skön dag i solen nu under vårvintern. Perfekt alternativ till påskdagarna till exempel. Smaklig måltid!