Laxpasta i vårvädret

-

Idag har vi haft så fint väder här i Östersund, så jag valde bort att stanna inomhus i köket och fixa något avancerat. Då det är fint väder utomhus så kryper det i kroppen och jag måste bara ta mig ut. Istället fick det bli en snabbt fixad laxpasta i vårvädret – Så gott och alldeles lagom påfyllning.

Att laxpasta sedan är en av familjens favoriter bland mina rätter säger väl en hel del. Om jag frågar tjejerna vad de vill ha till middag, så är laxpasta alltid ett av alternativen. Och så har det varit i flera år.

Valfri pasta
1 bit varmrökt lax, ca 150 g (men det funkar också med rökt lax i skivor eller ugnsbakad lax från gårdagens middag)
1 dl créme fraiche
1/2 dl grädde
1 msk hummerfond
Saft och zest från 0,5 ekologisk citron
Dill
Svartpeppar

Börja sätta igång pastavattnet. I en annan kastrull tar man créme fraiche, grädde och fond. Låt koka upp och fördela lax i mindre bitar försiktigt i såsen. Smaka av med citron, dill och svartpeppar.

Häll av pastan och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll på laxsåsen och blanda runt försiktigt – det är gott att försöka behålla laxbitarna någorlunda hela.

Servera din snabba laxpasta i vårvädret och njut av en enkel och väldigt god måltid!

Laxpasta i vårvädret
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar