Smörstekt gnocchi i krämig sås

-

Gnocchi är något som är väldigt gott tycker jag. Smörstekta gnocchi går nästan att äta som tilltugg men de är också goda tillsammans med någon smakrik sås. Idag lagade jag smörstekt gnocchi i krämig sås och ställde fram på matbordet.

Det går såklart att göra egna billiga gnocchi’s ifall du har kvar potatis sedan dagen innan, men den här gången hade jag hittat gnocchi i min butik på kort datum, vilket gjorde dem prisvärda.

1 förp färdig gnocchi 500g
Smör att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 strimlad morot
1 liten burk majs
Ett par nävar färsk spenat
Ca 2 dl grädde
Valfri ädelost, jag hade Cambozola
Svartpeppar

Börja med att smörsteka gnocchi. Vänd på dem efter ett par minuter, så de får stekyta runt om. Lägg dina smörstekta gnocchis på sidan och fortsätt med såsen.

Hacka lök och fräs i stekpannan tillsammans med strimlad morot. Lägg ner hackad vitlök efter ett par minuter och låt fräsa någon minut. Tillsätt majs och färsk spenat och låt det fräsa tills spenaten tappar lite av sin vätska.

Fortsätt med grädde och låt puttra. Smaksätt med ädelost, ta lite ifall du är tveksam och ta mera ost ifall du gillar ädelost. När du är nöjd med smaken kan du hälla över smörstekt gnocchi i krämig sås och bara låta dem få värme igen. Toppa med svartpeppar och servera genast. Då såsen är god, så är det gott att servera med något bröd på sidan, så kan man ”sopa upp” såsen med brödet på slutet.

Eventuella rester går utmärkt att packa ner i matlådan för en god lunch dagen därpå.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar