Enkla och goda ananaspajen

-

Den här enkla och goda ananaspajen har nog alla ätit någongång, men jag tänker att ni behöver påminnas om den. För den är otroligt god! Med vispad grädde eller med vaniljglass.

Jag kom på att jag skulle baka den då min butik reade ut creme fraiche till bra pris. Då går min skaparhjärna igång och det första (och godaste) jag kom på var den enkla ananaspajen. Jag hade inte bakat den på länge så det kändes helt rätt!

150g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 liten burk krossad ananas

Sätt ugnen på 175 grader. Ta gärna fram smöret en stund innan så det hinner bli mjukt. Blanda ihop degen och tryck ut den i valfri ugnsform. Ställ åt sidan.

Knäck ägget och vispa sönder det. Blanda ner de andra ingredienserna till fyllningen och vispa ihop. Häll ner fyllningen i pajskalet och grädda pajen i ca 40 min. Låt den svalna, gärna till dagen efter.

Servera med vispad grädde eller en god vaniljglass och du har en väldigt god efterrätt eller helgfika framför dig.

Enkla och goda ananaspajen

Enkla och goda ananaspajen
Jag fick en lyxig fika ute på vår inglasade balkong häromdagen
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar