Sångbäcksfallet i vinterskrud

-

Ett helgtips kommer lastat! Att titta på vattenfall på vintern kan vara lite av en chansning. Det krävs att de är lite större för att man ska få se de vackra isformationerna som skapas av det strömmande vattnet. För några veckor sedan så tittade vi till Sångbäcksfallet i vinterskrud och fick oss en fin upplevelse. Bilderna luras nog lite, det har rimligtvis hunnit tina en hel del sedan vi var där den 25:e mars.

Vi hade varit till Storhogna för att åka skidor till Samevistet. När vi ändå var i området, så chansade vi på att Sångbäcksfallet skulle vara fint på vintern. Och det var det absolut – helt klart värt ett besök! Enkelt också, då det ligger så nära vägen.

Du parkerar bilen på parkeringen strax nedanför utfarten från Storhogna, alltså nere på väg 315 som går mellan Vemdalen och Klövsjö. Där finns den en anonym liten skylt om Sångbäcksfallet.

Följ stigen som går ner och efter ca fem minuters promenad så kommer du till en rastplats med grill och bord. Här börjar också trappan neråt mot fallet. Ta trapporna, men ta det försiktigt då de kan vara hala på vintern!

Sångbäcksfallet i vinterskrud

Gå ända längst ner och sväng höger upp mot fallet. Då är du i princip redan framme och kan spana på ett relativt litet men ändå väldigt vackert vattenfall.

Som alltid ska man vara försiktig med strömmande vatten. Du vet inte riktigt vilken is som håller att trampa på och vilken is som kommer att gå sönder – så ta det försiktigt!

Då det är korta avstånd så kan hela besöket vara över på 30 minuter, men det är också en härlig plats att ha med sig picknickkorgen för att fika.

Vi har även besökt Sångbäcksfallet på sommaren, så om det inte blir av i vinter, så kanske det blir av i sommar.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar