Svamppasta med oumph!

-

Idag var en sådan dag där jag inte hade några idéer till middag. Men så gick jag till min butik och hittade Oumph! och färsk pasta på kort datum. Ner med dem i min korg och sen hem för att sätta ihop en middag. Jag trollade fram en riktigt god svamppasta med oumph! som hade strykande åtgång här hemma. Enkelt var det också.

Det var faktiskt första gången jag tillagade oumph! själv här hemma, men det var definitivt inte sista gången. En väldigt trevlig ersättning till kött, gjord på sojaprotein.

Valfri pasta, jag hade färsk fettuccine denna gång
1 röd (eller gul) lök
1-2 vitlöksklyftor
Olja för stekning
3-5 färska champinjoner
1 paket Oumph! Be*f style chunks
1-1,5 dl grädde (växtbaserat går utmärkt för en vegansk middag)
1-2 msk soja
1 grönsaksbuljongtärning
Salt & Peppar
Timjan
Ev haricot verts för att få färg
Ev röd paprika som garnering
Ev riven parmesan som topping

Sätt igång en pastakastrull.

Börja sedan med att hacka lök och vitlök samt skiva champinjonerna. Stek först löken i olja någon minut innan du lägger ner vitlöken. Fortsätt med champinjoner och stek ett par minuter innan du petar allt åt sidan, lite mera olja och fräser på Oumph!

Svamppasta med oumph!

Häll på grädde, buljongtärningen samt soja och sänk värmen på plattan. Låt puttra ihop och lägg även ner några haricot verts så de hinner bli varma. Smaksätt med salt, peppar och timjan.

Vänd ner pastan i stekpannan och vänd runt. Lägg upp på snygga tallrikar och servera genast.

Svamppasta med oumph!


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar