Restaurangskolans avslutningsmiddag

-

Att Saga har tagit studenten har nog inte undgått någon av er. Hon kan numera titulera sig som kock och känns redo att ta sig an utmaningarna i köket. Hon har en väldigt bra grund att stå på och känner sig trygg med det mesta i köket. Strax innan skolan var slut, så fick vi chansen att delta på restaurangskolans avslutningsmiddag. Så gott och absolut något att rekommendera till kommande avslutningar.

Vi kom dit på utsatt tid och blev visade till vårt bord. En egen servitris hela kvällen som ansvarade för vårt bord och grannbordet. Ett vackert pyntat bord och det kändes som att alla lagt manken till.

Restaurangskolans avslutningsmiddag

Menyn för kvällen var en ”Vår- och sommarinspirerad meny med en fläkt av lyx och flärd” och vi fick njuta av väldigt goda rätter. Sagas uppdrag var Vårkycklingen så den såg jag fram emot lite extra såklart. Men alla rätter var både snygga och goda – så toppbetyg från mig. Beskrivning av varje rätt under respektive bild nedan.

Vit sparris Restaurangskolans avsllutningsmiddag
Kokt färsk vit sparris med hollandaisesås, tångkaviar, örtsallad och vintertryffel

Nässelsoppa Restaurangskolans avslutningsmiddag
Vårgrön nässelsoppa, bakat ägg & kallrökt röding (jag glömde fota när vår servitris hällt i soppan. Finns dock på bloggens Instagram-konto). Även ett knaprigt kex att tugga på.

Vårkyckling Restaurangskolans avslutningsmiddag
Smörstekt vårkyckling, späd vårsallad, picklad rödlök, friterad ostronskivling, färskpotatis och en dressing på långlagrad prästost

Havskatt Restaurangskolans avslutningsmiddag
Grillad havskatt, sparrisrisotto, rödvinssky med rökt sidfläsk och oxmärg

Chokladmousse Restaurangskolans avslutningsmiddag
Vit chokladmousse, rabarbersirap, karamelliserad rabarber, mandelflarn och färska jordgubbar

Som en avslutning så kallades också hela klassen in till restaurangen och lärare Åsa visade upp alla som arbetat under kvällen. Min stjärna står som nummer två från vänster.

Restaurangskolans avslutningsmiddag

Efter denna middag var vi mer än mätta och det kändes som att magen stod i fyra hörn. Väldigt skönt att vi skulle promenera tre kilometer för att komma hem.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar