Sparris i smördeg som tilltugg

-

Här kommer en snitt perfekt för att fira in fredagen imorgon. Sparris i smördeg som tilltugg är försvinnande goda. En perfekt mingelbit nu när svensk sparris finns i butikerna. Och det här var bara en variant som jag provade, om du tittar längst ner så gjorde jag en annan nästan likadan.

1 rulle smördeg
Philadelphiaost
Ädelost
Ev skivad salladslök
Riven valfri ost, jag hade prästost denna gång
Sparris
Ägg att pensla med
Ev rostade sesamfrön på toppen

Sätt igång ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rulla ut smördegen och skär 12 st fyrkanter (enkelt med en pizzaskärare).

Lägg en fyrkant på bakplåtspapperet med ett av hörnen mot dig. Lägg på lite Philadelphiaost, en bit ädelost, lite skivad salladslök och kläm sedan dit två sparrisar så de sticker utanför en aning. Toppa med riven ost och vik sedan in tre av sidorna. Börja med botten och fortsätt med sidorna.

Pensla med ägg och strö över rostade sesamfrön som dekoration. Sätt in i ugnen 12-15 min, tills de fått en gräddad yta och puffat upp sig en aning. Låt svalna innan du bjuder dina gäster.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar