Pinsa som matigt tilltugg

-

Pinsa är en nyhet från Zeta inför sommaren. En typ av pizzadeg men som ändå smakar lite bröd. De själva beskriver den just så: som en blandning mellan pizza och focaccia. Då jag alltid vill prova alla nyheter så köpte jag såklart hem en och serverade pinsa som matigt tilltugg.

Och pinsa var en väldigt god nyhet! Jag serverade den som lätt-middag tillsammans med en skål coleslaw åt Daniel och mig, och det var väldigt lagom i sommarvärmen. Oftast vill man inte äta så otroligt mycket dessa varma dagar.

1 förp Pinsa
Creme fraiche
1 mozzarellaost
1 tomat
Oregano
Ca 3 skivor lufttorkad skinka
Valnötter
Färsk basilika
Rapsolja med basilika

Sätt ugnen på 230 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut din Pinsa på plåten och bred ut creme fraiche på botten. Pensla även kanterna med olja, för en krispigare kant.

Skiva en mozzarella och lägg ut på din Pinsa och även en tomat i skivor. Sätt in i ugnen tills osten smält och kanten blivit lite gräddad.

Fortsätt med en snygg topping på din Pinsa. Jag valde ett par skivor lufttorkad skinka, valnötter, färsk basilika och sen ringlade jag över lite rapsolja med basilika (en produkt från Gunnarshögs Gård – tyvärr är jag inte sponsrad, de gör jättegoda oljor!).

Skär upp din Pinsa i lagom stora bitar och servera, gärna tillsammans med en cole slaw och något gott i glasen. Är det sommar och semester så är det!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar