Jämtlands Gelato i Östersund

-

Grädda är ett bageri och konditori som funnits i Åre länge, jag hörde en siffra på 17 år, men ska inte svära på att siffran stämmer. 2022 öppnade de dock en filial i Östersund där de säljer sin gelato via butiken Jämtlands Gelato och idag var vi på vårt första besök.

Vi fick en genomgång av glassarna och det gick att välja en stor portion med fyra olika glassar eller en liten portion med två olika glassar. Daniel gick all in och valde fyra, medan jag nöjde mig med två denna gång. För det här var så goda glassar så jag kommer att återvända – var så säker!

Vi fick också höra lite om historien bakom Grädda. Det är kocken Daniel Matthias som startat bageriet en gång i tiden och enligt Mattias (som arbetade i glassbutiken i Östersund idag) så är Daniel inte nöjd förrän något är riktigt bra! Det är därför hans surdegsbröd är omtalat i Åre, det är därför glassen vinner pris (Blåbär/viol tog SM-guld 2017) osv. Jag läser även på hans Gelato-sida att planer om storskalig glassproduktion är långt fram i tiden (om allt klaffar så kommer de igång Q3 2023 i Trångsviken).

Jag skriver inte så mycket mera om Grädda Åre i Östersund just nu – därför att jag är helt övertygad om att jag kommer att skriva mera om dem och deras resa framåt. Jag önskar dem såklart all lycka till! Jämtland är ett fantastiskt matlandskap där det skapas magi varje dag! Låt oss ta vara på det och stödja de eldsjälar vi har här i vårt närområde.

Vart kan jag köpa glassen?

Så hur hittar du då till Jämtlands Gelato i Östersund? Det ligger längs Törnstens gränd bara ett kort stenkast från Stortorget, men det är ingen butik man vanligtvis passerar. Även om det är värt att passera för att få sig en god glass. Här nedan hittar du en Google Maps-länk för att hitta rätt.

Hitta hit: Jämtlands Gelato

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar