Saffransglass med pistagenötter

-

Hemmagjord glass måste väl ändå vara en av de godaste efterrätter man kan göra? Jag har en kompis som säger att hon har en extra mage då det kommer till efterrätter – för de får alltid plats. Och jag kan hålla med – det spelar ingen roll hur mätt man är, något litet sött slinker alltid ner, och kanske allra helst glass. Saffransglass med pistagenötter är en god glass med julig touch som, just det, alltid slinker ner.

5 dl vispgrädde (välj växtbaserad grädde för vegansk glass)
1 burk kondenserad mjölk
1 påse saffran
0,5 tsk strösocker

Pistagenötter
Apelsinzest från en ekologisk apelsin

Mät upp grädde i en stor bunke och vispa till mellanhårda toppar. Blanda sedan ner 1 burk kondenserad mjölk. Ta fram en mortel och mortla strösocker tillsammans med saffran, så får du ut mera av den lilla mängd saffran som finns i en påse. Blanda ner saffranssockret i din glassmet och häll upp en lämplig form för att frysa. Jag valde också några portionsformar, för att kunna göra en snyggare servering. Ställ in i frysen några timmar för att frysa.

Saffransglass med pistagenötter

Vid servering så hackar du pistagenötter grovt och river över apelsinzest. Servera saffransglass med pistagenötter till dina gäster och njut av en skön kväll!

Saffransglass med pistagenötter
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar