Något som jag gillar riktigt mycket, det är att dela mat från samma fat. Jag har bara provat tillsammans med Daniel och då gör det inget om vi delar några eventuella baciller. Men ett fat röra som man använder bröd för att äta av är bara så gott och mysigt att dela med sin partner. Nu var det länge sedan, men igår svängde jag ihop en Shakshuka i ugnen och ställde fram på bordet.
Receptet finns på många ställen, men jag blev inspirerad av Alma. Ett himla mysigt och gott konto, så följer du inte det sedan tidigare, så börja nu! Det är inte heller så himla noga med receptet, ta det du har hemma och freestyla ihop det du gillar.
1 gul lök
1-2 stora vitlöksklyftor
1 snackpaprika
3-4 tomater
Chilifrukt eller sambal oelek
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
0,75 dl vatten
2-3 ägg
Fetaost
Ev färsk koriander (jag gillar det men hade ingen hemma)
Ta fram en stekpanna som tål ugnsvärme och sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök och lägg i botten. Fortsätt med paprika och tomater och smaksätt med chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Rör om.
Häll över vatten och sätt in i ugnen ca 25-30 min. Ta ut stekpannan någon gång under gräddning för att röra om, men efter 25-30 min så knäcker du också i dina ägg. Sätt in stekpannan igen och låt grädda 3-5 min till.
Servera din Shakshuka
Ta ut stekpannan och smula fetaost över din Shakshuka. Toppa ev med färsk koriander om du gillar det. Ställ fram mitt på bordet och servera med valfritt bröd som du kan bryta i bitar och äta med. Alternativt så tar alla varsitt ägg över till en assiett och även ett par skopor tomatröra. Ät med något gott bröd som du kan lägga tomatröran på. Lättsamt och väldigt gott!