Mysig gnocchi i ädelostsås

-

Gårdagens middag gick i lite softare tema än andra dagar. Jag svängde ihop en mysig gnocchi i ädelostsås och vi skopade i oss middagen och fick en varm go känsla i magen. En enkel rätt som bara smakar gott en vardagskväll i veckan.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3-4 stjälkar grönkål
1 röd paprika
1 paket färdig gnocchi
0,5-1 dl creme fraiche
0,5-1 dl grädde
Ca 100 g ädelost
Salt & peppar

Börja med att hacka lök, vitlök och paprika. Skölj och ta loss bladen från grönkålen. Sätt igång två stekpannor (om du har, annars får du steka gnocchi först). I den ena tar du lite olja i botten och steker gnocchin så den får lite yta. Stäng av stekpannan när du är nöjd.

Under tiden tar du lite olja i den andra stekpannan och fräser på lök och vitlök ett par minuter och lägger sedan i grönkål och paprika. Låt fräsa ett par minuter till innan du tar i grädde och creme fraiche samt ädelost i mindre bitar. Låt puttra ihop och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner din stekta gnocchi och vänd runt igen.

Lägg upp och servera på snygga tallrikar och njut av en mysig gnocchi i ädelostsås.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar