Poddar är bra underhållning då jag ska transportera mig någonstans. Antingen promenaden till jobbet eller då jag ska springa dagens RunStreak. Min senaste podd är Matpodden med Siri Barje och Jimmy Guo. Där pratar de om Nextover som ett nytt begrepp och jag fick lära mig något nytt.
Nextover är alltså ett ord istället för Leftover. Istället för att bara äta resterna i samma form som man åt dem dagen innan, så gör man en annan rätt av resterna. Nextover. Låter helt logiskt när man väl hört ordet. Jag spann lite på det temat då jag hade tacofärs och lite grönsaker över från senaste tacomiddagen. Det resulterade i Dan Dan nudlar med tacofärs och jag fick mig både en middag och en lunchlåda.
Jag minns den som aningens godare när jag gjorde Dan Dan nudlar från start, men helt klart godkänt! Och hellre Dan Dan nudlar än tacofärs för ofta.
Tacofärs
Lite grönsaker
Valfria nudlar
Jordnötter
Sås:
1 dl japansk soja
0,5 dl kinesisk soja
0,75 dl hoisinsås
1 msk risvinäger (kan uteslutas)
1,5 msk flytande honung
3 rågade msk jordnötssmör
Börja med såsen, men anpassa mängden till hur mycket tacofärs du har – hur många rätter du ska laga. Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa samman till en slät sås. Ställ åt sidan.
Sätt igång en kastrull för att koka nudlar. Själv valde jag vanliga vetenudlar denna gång, allt för att det skulle vara snabbt och enkelt.
Hetta upp en stekpanna och lägg i tacofärsen. Häll på såsen och tillsätt också dina överblivna grönsaker. Låt puttra medan nudlarna kokar klart. Häll av nudlarna och lägg ner dem i stekpannan. Blanda runt och servera sedan din nextover som middag tillsammans med jordnötter på toppen. Så gott!