Meatfree monday och jag vill presentera en riktigt smarrig macka att äta vilken dag i veckan som helst. En macka med aubergineröra och burrata på surdegsbröd som man vill äta både en, två och tre stycken av – bara för att det är så gott!
1 surdegsbröd
2 små eller 1 större aubergine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Sriracha för hetta
3 msk olja
2 msk tomatpuré
1 msk vinäger
2 tsk oregano
Salt & peppar
Burrata
Balsamicovinäger
Basilika
Svartpeppar
Börja med att skära auberginen i 1 cm tjocka skivor, lägg ut på en skärbräda och salta lite lätt. Låt stå i ca 5 min och skölj sedan av skivorna. Då drar du ut lite av auberginens beska smak. Skär sedan till kuber och lägg ner i en varm stekpanna med lite olja i botten.
Tillsätt hackad lök, finhackad vitlök och sriracha. Tillsätt även tomatpuré och oregano samt smaka av med salt och peppar. Låt tomatpurén tills den fått lite färg och tillsätt sedan vinäger. Låt puttra i ca 5-10 min.
Skär skivor av surdegsbrödet och stek det i smör, så du får en krispig yta. Fördela sedan aubergineröran ovanpå bröden, dra isär burratan och lägg ovanpå och toppa sedan med balsamicovinäger, färsk basilika och mera svartpeppar. Så så gott att bara moffa i sig!
Skulle det råka bli aubergineröra över, så kan jag också intyga att den passar finfint att sprida ut på nästa hemmagjorda pizza!