Färsk ravioli mitt i veckan

-

Jag tycker att vi kan äta godare alla dagar i veckan. Genom att äta mera vegetarisk mat, genom att laga mera mat från grunden och genom att köpa mat med kort datum i butikerna. Många butiker (alla?) har numera en hylla eller korg med varor där matvarorna går ut samma dag eller kanske tom dagen därpå. Men det betyder inte att en förpackning färsk ravioli som ligger på kort-datum-hyllan blir oätlig kl 00.00 nästa dag. Det går i princip alltid att äta matvarorna en hel vecka senare. Lukta och smaka är ledorden.

Och om du ändå ska laga för att äta samma dag, så varför betala mer än du behöver? Spara pengarna och sätt in dem på något sparande istället, tex Avanza där jag sätter in mina sparade slantar och investerar.

Så, vad gjorde jag då av min förpackning färsk ravioli? Jo, vi kunde festa loss väldigt billigt i helgen. Med några få enkla medel.

1 förpackning färsk pasta, i det här fallet ravioli med vegetarisk fyllning
1 bit zucchini
3-4 färska champinjoner
Ca 10 cm purjolök
1-2 vitlöksklyftor
Ca 1 dl creme fraiche
Ca 0,5 dl grädde
Riven ost, jag hade Gruyere (också köpt på kort datum)
Salt & peppar

Börja med pastasåsen. Skiva zucchini och lägg ut på en tallrik. Strö över lite salt och låt stå ca 10 min. Då tränger en lite bitter vätska ut ur zucchinin och den blir dessutom en aning fastare. Spola av saltet och stek sedan zucchiniskivorna i olja.

Sätt igång en pastakastrull. Skiva purjolök och champinjoner samt finhacka vitlök. När zucchinin fått färg, lyft upp dem och lägg istället ner purjolök, champinjoner och vitlök. Låt fräsa en liten stund och häll sedan på creme fraiche, grädde och smaka av med salt & peppar. Låt puttra tills pastan är klar. Blanda försiktigt ner pastan tillsammans med de stekta zucchiniskivorna och försök få pastasås runt all pasta.

Lägg upp på snygga tallrikar och riv en god ost över hela härligheten. Ev lite mera svartpeppar. Servera färsk ravioli och njut av en väldigt god middag. Kanske veckans lillördag eller fredagsmiddag?

Färsk ravioli mitt i veckan
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Citronpasta med paprika

Nyårsrevyn 2025

Mimosa som fredagsdrink

Linsgryta Butter Daal

Populära kategorier

Lämna ett svar