Att tillaga kycklingfiléer i ugnen blir så bra! Lägg dit ett par extra bitar när ni ändå lagar, stick i en termometer och ta ut formen när termometern visar 72 grader. Låt kycklingen svalna och ni har en riktigt bra bas för flera middagar. Sist gjorde jag pasta pesto med kyckling och av den kyckling som var kvar, så gjorde jag en riktigt god kycklinggryta med soltorkade tomater.
1 rödlök
1-2 vitlöksklyftor
Soltorkade tomater i mindre bitar
Ca 1,5 dl grädde
1-2 msk kycklingfond
Timjan
Salt & peppar
Färdig kycklingfilé
Ris eller pasta samt en god sallad att servera till
Starta en ris eller pastakastrull. Hacka en rödlök och lägg i stekpannan för att fräsa. Fortsätt med vitlök och även soltorkade tomater i mindre bitar. Tillsätt grädde och kycklingfond och låt puttra några minuter.
Dela upp kyckling i mindre bitar och lägg ner för att värma. Smaksätt hela grytan med timjan samt salt & peppar.