Att svänga ihop något lite snabbt till middag är inte alltid så lätt. Men här kommer en hyfsat snabb middag där jag ugnsstekt kycklingen till 72 grader. Själva ugnstekningen sköter sig ju självt och om man vill kan man göra iordning mera kyckling när man ändå tillagar, så räcker det till andra middagar en annan dag.
2 kycklingfiléer
Salt & peppar
Ugnstermometer
Valfri pasta, jag tog vanlig spagetti denna gång
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
Ca 2 msk pesto (hemmagjord eller köpt i butik)
3 rejäla nävar färsk spenat
Ca 1 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
Riven parmesan
Salt & peppar
Börja med kycklingen. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filéerna och lägg i en ugnsfast form, dela ev filéerna ett par gånger, så kommer det att gå fortare i ugnen. Krydda kycklingen med salt och peppar och fäst termometern i den tjockaste kycklingbiten. Sätt in i ugnen och låt stå tills termometern säger 72 grader. Ta ut och låt köttet vila en stund.
Sätt igång en pastakastrull. Hacka rödlöken och låt fräsa ett par minuter innan du lägger ner den finhackade vitlöken och den färska spenaten. Låt fräsa någon minut till. Fyll på med pesto, grädde och creme fraiche. Låt puttra och lägg sedan ner den färdigkokade pastan (spara lite av pastavattnet för att ev kunna späda pastan en aning). Stäng av plattan och strö över riven parmesan.

Skiva kycklingen i snygga skivor. Lägg upp pasta i tallrikar och toppa med kyckling samt färska tomater. Så gott att sleva i sig pasta pesto med kyckling i sommarvärmen! Och som jag inledde inlägget med, ifall kycklingen redan är klar, så fixar du denna middag på ett kick.
