Ibland känner jag som matbloggare att allt som publiceras ska vara 110% gott, men ibland räcker det om maten bara är god. Så tänkte jag strax innan vår semester och jag ville rensa i kylen (som ni vet så ogillar jag matsvinn starkt). Jag hittade en färdig pizzadeg, två broccolistammar och ost och hittade på en vegetarisk easy peasy restpizza till middag. En matig och saftig restpizza tack vare mycket broccoli. Sådant behöver ni också få inspiration kring.
1 färdig pizzadeg (eller om du gör en egen hemmagjord)
Creme fraiche eller tomatsås
2 broccolistammar
Riven ost
Tomater
Oregano
Ev skinka på pizzan om ni gillar det. Salami? Ta vad ni gillar och har hemma helt enkelt
Sätt ugnen på 200 grader och bred ut din pizza deg på en plåt med bakplåtspapper. Bred på creme fraiche (eller om du hellre vill ha tomatsås) över hela degen. Riv eller mixa broccolistammarna och bred ut dem på pizzan.
Toppa med riven ost, tomatskivor och oregano. Sätt in i ugnen till pizzan är gräddad, ca 20 min. Vid servering så gillar jag att klicka på ännu mera creme fraiche, men det är valfritt. Vi fick en god easy peasy restpizza i magen och kylen gapade mera tom än innan jag startade.
Kommentera gärna
Hur känner ni i frågan om mina inlägg? Måste allt jag lägger ut vara 110% gott, genomtänkt och toppen – eller kan det vara skönt att få tips om helt vardagliga maträtter där det enda målet är att bli mätt genom en hemlagad måltid? Kommentera gärna här nedan!
Hoppas att ni får en fin dag!