Efter en heldag i bilen och i norska Røros så skulle jag fixa någon middag. Jag visste att jag hade färsk tagliatelle-pasta i kylen så jag köpte lite mer ingredienser som jag behövde och sen hem. Vips så hade vi en räkpasta i VillaViste. En uppskattad middag av alla runt bordet.
500 g tagliatelle
0,5 gul lök
5-10 cm purjolök
Olja till stekpannan
1-2 msk hummerfond
Ca 1,5 dl grädde
Ca 1 dl creme fraiche
1 burk räkor (jag tog en liten burk 330/170g)
Salt & peppar
Sätt igång en pastakastrull och ta fram en stekpanna. Hacka lök och slanta purjolöken. Stek löken i stekpannan några minuter och häll sedan på grädde, creme fraiche och hummerfond. Låt puttra tills pastan är klar (spara lite av pastavattnet innan du häller av pastan – perfekt vatten att dryga ut pastasåsen med).
Häll ner den kokta pastan i stekpannan och rör runt ordentligt, så du får sås på all pasta. Smaka av med salt och peppar. Häll av räkorna och strö ut dem på toppen av pastan innan du ställer ut den på bordet (räkorna behöver inte tillagas, utan bara bli lite ljumma).