Koka sylt på 250 g bär

-

Ibland känner man sig lite mera präktig och vill koka sin egen sylt, kanske till morgondagens temadag Ostkaka? Men då gäller det att man plockat bär och har redo i frysen. Ett annat alternativ det är att koka sylt på 250g bär som finns förpackat i din närmaste butik. Det finns hallon, det finns jordgubbar osv. Släng ner de frysta bären i en kastrull, fyll på med socker och koka din egen sylt. Häll upp i en glasburk och sätt på en handskriven lapp.

Det är också perfekt att koka lite sylt då och då. Då räcker det till helgens pannkakslunch och någon efterrätt. Sen är sylten slut och du behövde aldrig tillsätta något konserveringsmedel. Sylten tar slut innan den hinner bli dålig. Och nej, det tar inte så lång tid – bara lite planering.

Hallonsylt med lakrits
Här hade jag kokat hallonsylt med lakrits istället – perfekt till hallongrottor

Hallon 250g
1,5 dl strösocker
Ev en knivsudd vaniljsocker

Häll ner allt i en kastrull och koka tills bären kokat sönder, 5-10 min beroende på om bären var frysta eller tinade. Häll upp på väl rengjorda burkar (du får gärna haft dem i ugnen 100grader under tiden du kokar sylten, så är det ännu färre bakterier kvar i burken) och sätt på en handskriven snygg liten lapp. Låt svalna och ställ sedan fram på bordet nästa gång det vankas pannkakor.

Så enkelt är det att koka sylt på 250 g bär. När ska du prova nästa gång?

Koka sylt på 250 g bär
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar