Det är så gott att prova lite annat och lite nytt då och då och jag blev så sugen när jag såg Emilias instagrampost för ett tag sedan. Igår var det dags, då jag skulle laga middag åt oss tre här hemma. Röd currypasta är kanske den som är lite svårare att få tag i, men större matvarubutiker brukar ha den hemma. Sagt och gjort, efter att jag hämtat Saga på tåget så åkte vi hem och jag lagade en god nudelgryta med kyckling och röd curry.
1-2 kycklingfiléer
1 paprika
200 g haricot verts
1,5 msk röd currypasta
1-2 vitlöksklyftor
1 lime
1 tsk strösocker
1 tsk fisksås
250 g kokosmjölk
Soja
Risnudlar
Jordnötter
Rostade sesamfrön
Sätt igång en kastrull för att värma nudlarna (risnudlar behöver inte kokas, utan bara läggas ner i hett vatten några minuter). Skär kycklingen i mindre smakbitar, paprikan i strimlor och hacka vitlöken. Börja med att steka kycklingen, lägg dem sedan åt sidan. Fortsätt med paprika och haricot verts och stek dem några minuter, lägg åt sidan.
Ta i lite mera olja i stekpannan och fräs currypasta, vitlök, limeskal från en hel lime samt limesaften från halva, strösocker och fisksås. Efter ett par minuter häller du på kokosmjölk och låter den smälta ner.
Tillsätt kyckling och grönsaker till din stekpanna och låt allt puttra ihop en aning. Smaksätt med soja. Blanda ner risnudlar lite i taget och låt dem suga upp av den goda såsen. Häll upp i ett snyggt fat och ställ mitt på bordet. Servera din nudelgryta med kyckling och röd curry tillsammans med jordnötter och sesamfrön.
