Här kommer den enda rabarberpajen ni behöver kunna – för den är så god! En rabarberpaj med knäckig brynt smör-topping serverad med hemmagjord Crème Diplomat. Jag har gjort den förut, postade den redan 2018, men den tål verkligen att upprepas.
Ca 500 g rabarber i bitar (jag tog tre ganska grova stänglar denna gång)
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt
Sätt ugnen på 175°C. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en smord ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene, börjar dofta nötigt och nästan har tystnat. Vispa under tiden för att smöret inte ska bränna. Ta smöret från värmen.


Rör ihop havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver, sirap, mjölk och salt i en bunke och häll det brynta smöret ovanpå (eller häll ner allt i kastrullen, funkar också såklart. Och sparar disk). Blanda och klicka sedan ut smeten över rabarbern. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30-40 minuter och servera din rabarberpaj med knäckig brynt smör-topping med vaniljsås eller vaniljglass.
Denna gång väljer jag att servera min rabarberpaj med knäckig brynt smör-topping serverad tillsammans med Crème Diplomat. Gissa om vi befann oss i godsakshimlen?


