Har ni sett Boursin-osten som går att köpa i våra matvarubutiker? För ett år sedan så skulle typ alla skulle helt plötsligt göra någon form av Boursinpasta snabbt och enkelt. Boursin-ost är en rund smaksatt färskost där man enkelt lägger ner hela pucken i en ugnsform och tillagar med valfritt annat runt omkring. I helgen svängde jag ihop en laxpasta med Boursin som blev riktigt god. Så smidigt också att servera allt ur samma form.
Då jag var ensam hemma, så valde jag att bara göra mat med en laxfilé och 1/3 av osten, men det är enkelt att laga för fler.
1 laxfilé
0,5 gul lök
Ca 10 cm purjolök
Färsk spenat
1 tomat
0,33 Buorsin-ost
0,5-1 dl grädde
Citronpeppar & salt
Ta fram valfri form och sätt ugnen på 150 grader. Ta lite olja i botten av formen och lägg sedan ner de grönsaker du gillar. Jag tog hackad lök, slantad purjolök, färsk spenat, en tomat i bitar, ca 1/3 av boursin-osten och sen la jag laxfilén uppepå. Krydda med salt & citronpeppar, häll på grädde och sätt in i ugnen. Sätt i en termometer i laxen och grädda tills temperaturen når ca 50 grader.



Under tiden laxen är i ugnen så hinner du koka valfri pasta. Häll av pastan och när laxen är klar, så trycker du sönder den och blandar med annat i formen. Lägg ner pastan och blanda runt allt. Smaka av med salt & peppar, toppa med riven parmesan och servera din laxpasta med Boursin-ost. Enkelt och gott, både till middag och matlåda.


