Pasta limone med Norrloumi

-

Igår kom Daniel hem efter en knapp vecka i Tunisien och ville ha något lite lättare till middag. Jag hade ingen lust att behöva passera någon butik så jag funderade på vad som fanns hemma. Det slutade med en jättegod pasta limone med Norrloumi-ost. Funkade också väldigt bra då jag behövde en matlåda till dagens lunch på jobbet.

Norrloumi är en norrländsk variant av cypriotisk Halloumi men bara tillverkad av norrländsk ost. Lika knastrig att äta stekta bitar av Norrloumi som av Halloumi, så jag köper mycket hellre den norrländska osten. För att få i mig mindre mängd antibiotika, signalera till Cypern att de använder för mycket och samtidigt gynna de norrländska bönderna.

Valfri bandpasta, själv tog jag linguine denna gång
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 Norrloumi-grillost
1,5 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 ekologisk citron, citronskalet + hälften citronsaft
Ev riven parmesan
Salt och citronpeppar

Ta fram en stekpanna och sätt igång en pastakastrull. Lägg ner hackad lök och låt fräsa. Fortsätt med mindre bitar Norrloumi och även hackad vitlök. Låt osten få lite färg.

Häll i creme fraiche och grädde i stekpannan och låt puttra ihop tillsammans med citronskal (skölj av skalet innan du river) och citronsaft.

Häll av pastan men spara lite av pastavattnet ifall du vill späda ut din pasta al limone mot slutet. Häll ner pastan i stekpannan och blanda runt så pastan får sås överallt. Toppa med riven parmesanost om du vill. Här kan du också hälla ner lite pastavatten, så såsen tunnas ut en aning.

Ta fram ett snyggt fat, botta fatet med färsk spenat eller ruccola och häll pastan ovanpå. Ställ fatet mitt på bordet och låt familjen ta för sig. Både vackert och väldigt gott med pasta limone med Norrloumi-ost till middag.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar