Idag visste jag verkligen inte vad jag skulle göra för middag. Jag har varit på resande fot i nästan en vecka och visste knappt vad vi hade hemma i kylskåp och skafferi. Vi hade tagit fram ett paket kycklingfärs från frysen dock – så det var min utgångspunkt. Efter ett snabbt besök på affären på min löprunda, så svängde jag ihop enchiladas med fajitas-kycklingfärs. Färdiga små paket serverade med ris och sallad.
Ifall ni gillar enchiladas så hittar mitt lilla arkiv här. Perfekta små paket för matlådan också!
500 g kycklingfärs
1 paket bacon
ca 10 cm purjolök eller 1 rödlök
1 paprika
Ev 1 liten burk majs
1-1,5 dl creme fraiche
Fajitaskrydda, hemmagjord eller köpt färdig
Salt & peppar
Tortillabröd
Riven ost
Ev tomater på toppen
Till servering:
En god sallad
Creme fraiche
Nachochips
Sätt igång en stekpanna. Börja med att fräsa kycklingfärsen. Ta ur den frästa färsen och lägg ner bacon i bitar. Lägg sedan tillbaka färsen och även paprika i mindre bitar och skivad purjolök. Låt allt fräsa ett par minuter till.
Tillsätt creme fraiche och fajitaskrydda samt smaka av med salt & peppar. Sänkt värmen och låt puttra ihop så en del vätska försvinner. Medan grytan puttrar så hinner du sätta igång riskastrullen.

Sätt ugnen på 200 grader och lägg ut ett tortillabröd på köksbänken. Lägg på lite av kycklingröran och vik ihop tortillabrödet så det sluter tätt runt röran. Lägg ner i en smord ugnsform. Fortsätt med resterande tortillabröd och kycklingröra. Ifall det blir kycklingröra över, så bred ut det ovanpå tortillapaketen. Avsluta med riven ost och sätt in i ugnen ca 20 min.


Servera enchiladas med fajitas-kycklingfärs
Under tiden hinner du hacka ihop en god sallad och ställa fram en burk creme fraiche, eller kanske en vitlökssås? När dina enchiladas med fajitas-kycklingfärs har fått en gräddad yta – ställ fram hela formen på bordet och låt alla ta för sig. Enkelt och jättegott!

