Flygande Jakob

En rätt från min barndom, och jag åt den första gången hemma hos min (dåvarande) bästis. Jag tjatade åt mig receptet från hennes mamma och gör den fortfarande på samma sätt. Bra vardagsmat (om man rensar kycklingen kvällen innan så spar man mycket tid) som även funkar i matlådan.

1 grillad kyckling
1 paket bacon
2 bananer
1 dl jordnötter
1½ dl grädde
½ dl chilisås

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela ner kycklingen i munsbitar och knaperstek baconet i mindre bitar. Lägg först kycklingen i en smörad ugnsform och strössla baconbitarna över.

Fil 000 (1)

Skiva bananerna och lägg i ett jämt lager. Häll sedan jordnötter högst upp. Blanda grädde och chilisås (helst Heinz chilisås – det blir bäst) och häll över hela kycklingrätten.

Fil 000 (2)

In i ugnen medans riset kokar, så ca 20 min. Servera med en god sallad.

Fil 000 (3)

Fil 000 (5)

 

Kommentera