Flygande Jakob

-

Flygande Jakob är en rätt från min barndom, och jag åt den första gången hemma hos min (dåvarande) bästis. Jag tjatade åt mig receptet från hennes mamma och gör den fortfarande på samma sätt. Bra vardagsmat (om man rensar kycklingen kvällen innan så spar man mycket tid) som även funkar i matlådan.

1 grillad kyckling
1 paket bacon
2 bananer
1 dl jordnötter
1½ dl grädde
½ dl chilisås

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela ner kycklingen i munsbitar och knaperstek baconet i mindre bitar. Lägg först kycklingen i en smörad ugnsform och strössla baconbitarna över.

Flygande Jakob

Skiva bananerna och lägg i ett jämt lager. Häll sedan jordnötter högst upp. Blanda grädde och chilisås (helst Heinz chilisås – det blir bäst) och häll över hela kycklingrätten.

Flygande Jakob

In i ugnen medans riset kokar, så ca 20 min. Servera din Flygande Jakob med en god sallad.

Flygande Jakob
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Skumtomtefudge Pearadise

Café Loftet i Funäsdalen

Fransk löksoppa

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar