Ostpaj med potatis

-

Ostpaj är verkligen gott. Antingen om man gör den med västerbottensost (norrlandsost) till midsommar, eller med valfri ost och fyller ut med grönsaker. Igår gjorde jag ostpaj med potatis, en annan variant av ostpaj. Vi behövde något matigare till våra hemmagjorda köttbullar och vi hade potatis över i kylen. Så här:

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
8 rosmarinblad, finhackade
½ dl hela linfrön

I stort sett min vanliga pajdeg, men jag la till linfrön den här gången – mest bara för att testa. Och det blev riktigt gott, så det är nog något jag kommer att fortsätta med som variation. Arbeta ihop degen och tryck ut i en pajform. Jag brukar ta fram smöret en stund innan, så det hinner mjukna och bli mera lättarbetat, men det beror också på hur mycket tid man har. Förgrädda pajdegen i 200 grader, 10 min.

Förgräddad pajdeg

4 kokta potatisar
2 ägg
1½ dl grädde
2 dl riven ost
salt och peppar

Skiva potatisarna i ½ cm tjocka skivor och lägg ut dem i det förgräddade pajskalet så de täcker botten och strö salt och peppar över. Vispa ihop ägg och grädde, och blanda i riven ost. Häll över blandningen över potatisarna och ställ in i ugnen. Ca 20 min senare är pajen klar.

Potatispaj

Ostpaj med potatis

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar