Räksås till pasta

-

Räksås eller kräftsås, vilket som beroende på vilken ost man har hemma. Oavsett så kan man göra om den, ta mera vätska och få den till en soppa istället. Jag har gjort kräftsoppan vid olika tillfällen och den är jättegod och känns lyxig. Lägg till ett gott bröd och kanske ett glas vin, så har du vilken helgmiddag som helst fixad.

Den här gången så stod pastasås på planeringslistan. Jag hade inga kräftstjärtar hemma, men jag hade räkor. Det fick alltså bli en räksås som jag använder som pastasås. Supergott och mycket väl värt att testa! Det här räcker till fyra-fem personer:

1 stor morot
olivolja
4 dl vatten
1 msk skaldjursfond (funkar med hummerfond och säkert med fiskfond också. Alternativt buljongtärning)
150 g kräftost (funkar med räkost också)
1 dl creme fraiche
Vetemjöl som redning
Cayennepeppar alt citronpeppar (eller båda, som jag använde den här gången)
Räkor

Riv moroten grovt och häll över i kastrull med lite olja i botten. Fräs moroten någon minut innan vatten och fond/buljongtärning hälls på. Låt koka några minuter tills moroten är mjuk och mixa den sedan (det är valfritt, vissa gillar moroten i lite större bitar). Fyll på kastrullen med mjukost och creme fraiche, och låt koka upp. Krydda med peppar och häll även på redning så den tjocknar till sig. Dra kastrullen av sidan och häll i räkorna. Det räcker om de blir varma, de behöver inte kokas.

Räksås till pasta

Räksås till pasta1

Koka pasta och häll sedan över räksåsen och blanda runt. Jag gjorde den här omgången som matlådor och bifogade bara rivna morötter på sidan, men jag kan tänka mig ett snyggare upplägg med tex skurna sockerärtor på toppen.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar