Potatispaj

-

Att ha rester kvar sedan någon dag och göra någon ny spännande maträtt av dessa, istället för att bara värma upp och äta samma som igår. Det är vad jag strävar efter i min matlagning. Jag vet att det finns människor som kan laga mat på helgen, så de har samma mat i matlådan hela veckan. Men jösses vad tråkigt!

Jag har också en förkärlek till pajer av olika slag, mycket därför att man kan lägga i olika rester, toppa med äggstanning och ost och allt blir gott. Perfekt restlösning! Den här gången blev min restpaj en potatispaj och jag gjorde så här:

100 g smör
1½ dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
5 kvistar rosmarin, finhackade

Ta fram smöret en stund innan och låt det bli lite mjukare och mera lättarbetat. Blanda i mjölet och rosmarinen och tryck ut i en pajform. Förgrädda i 200 grader ca 10 minuter, innan du lägger i fyllningen:

2 kokta potatisar
½ paket bacon
4 champinjoner
Färst spenat
Ädelost
1 liten zucchini
2 ägg
1 dl grädde
Ev peppar men inget salt då både bacon och ädelost är salta.

Skiva potatisarna och champinjonerna och lägg i botten. Lägg på baconbitar här och där och bred ut färsk spenat. Smula över ädelosten och lägg ut skivad zucchini på toppen, i ett snyggt mönster. Vispa ägg och grädde och häll över. In i ugnen ca 30 minuter. Servera med en god sallad. Riktigt gott att äta första dagen men passar också jättebra i matlådan.

Potatispaj

Potatispaj1

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar