Drydens köttfärssås

-

När Daniel ska göra köttfärssås, så vill han ha den så torr som möjligt. Han vill absolut inte blanda i krossade tomater, som jag själv anser är en självklarhet i köttfärssås. Nåväl, låt oss göra på våra olika sätt, det blir gott oavsett. Den här gången använde han dock ovanligt mycket vätska, för att vara Daniel. Gott blev det i alla fall och här kommer receptet på Drydens köttfärssås:

½ gul lök
400 g köttfärs
1 pkt bacon
1 dl creme fraiche
½ dl grädde
½ dl sweet baby ray
soja
svartpeppar

Hacka löken och fräs en kort stund. Ner med köttfärsen och bacon skuren i mindre bitar. När köttfärsen är brynt, blanda ner creme fraiche, grädde, sweet baby ray och soja. Smaka av med peppar. Serveras med valfri pasta och gärna några grönsaker på sidan. Den här gången har vi majs och skivad sockerärtor.

Dryden köttfärssås

Dryden köttfärssås

Ifall ni vill läsa mera om min sambo Daniel, eller Dryden som är hans tilltalsnamn, så bloggar även han – på hans reseblogg.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelTorsk med äggsås
Nästa artikelPause lunch

Kommentera