Ratatouille

-

En väldigt användbar grönsaksblandning är ratatouille. En massa grönsaker som hackas och blandas med krossade tomater och sen puttrar ihop till en smakrik röra. Ratatouille är lätt att göra helt vegansk, genom att använda olja då man steker grönsakerna istället för smör. Så här gjorde jag den här gången:

1 zucchini
1 aubergine
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 burk krossade tomater
Olivolja
Salt och peppar
ev Timjan

Börja med auberginen, och skär den i knappt cm-tjocka skivor. Lägg ut alla skivor på en tallrik och strö över lite salt, låt dem stå under tiden du hackar resten. Då tränger det ut lite vätska ur aubergineskivorna som du sen sköljer av. Dela zucchini och paprika i mindre bitar, och hacka lök samt vitlök. När du sköljt av aubergineskivorna, dela dem i samma storlek som zucchinin. Lägg allt i en stor stekpanna med olja i botten. Låt fräsa en kort stund medan du rör bland grönsakerna och häll sedan över de krossade tomaterna. Låt puttra minst 20 min, men gärna längre. Rör runt ibland. Krydda din ratatouille med salt, peppar och ev timjan.

Ratatouille

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar