Kycklingfajitas

-

En annan tacomiddag att prova en fredag är kycklingfajitas. Det är en väldigt god variant, men som man oftast glömmer bort. I alla fall jag, då tjejerna rutinmässigt vill ha standardutbudet av tacos varje fredag. Den här dagen gjorde jag slag i saken, då det bara var jag och Daniel hemma. Kycklingfajitas påminner i smak en del om tacos, men med betoning på rökig smak. Så här gjorde jag den här gången:

2 st kycklingfiléer
1 hackad vitlöksklyfta
1 orange paprika i strimlor
1 schalottenlök skuren i strimlor
tortillabröd
smör och rapsolja att steka i
0,5 lime
kryddblandning fajitas (färdigköpt eller hemmagjord)

Det är en del förberedelser oavsett vilken tacovariant man gör, och detsamma med fajitas. Det kan tex vara skönt att duka bordet det första man gör, så tallrikar, bestick och glas redan står framme.

Börja sedan med att skära upp paprika och lök i strimlor och hacka vitlöken. Lägg i en skål och ställ åt sidan. Skär dina kycklingfiléer i strimlor, lägg i en skål och ställ på sidan. Mosa ihop en guacamole i en skål och ställ på sidan. Sätt igång en stekpanna och ta i smör att steka i. Börja med att steka kycklingstrimlorna 3-4 min, innan du lägger ner paprika och lökblandningen. Låt steka ett par minuter, så kycklingen hinner bli klar. Pudra över fajitaskryddan och pressa över en halv lime medans du rör runt bland kycklingen. Sen är det klart och redo att serveras.

Kycklingfajitas

Servera tillsammans med valfria tacotillbehör, men det här ställde jag fram:
Tortillas
Guacamole
Gräddfil
Tropisk salsa (färdig på burk från Santa Maria)
Spenatblad eller valfri sallad
Riven ost


Skulle det råka bli rester över så är det enkelt att ta allt i en matlåda tillsammans med ris. Alternativt att man inte vill äta kycklingfajitas med tortillabröd, så kan man servera med ris redan vid bordet.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar