Zucchinipasta med lime

-

Meatfree Monday och här kommer min zucchinipasta med lime. Det var en rätt som vi åt i Dubrovnik i sommar, som jag har försökt kopiera. Det började med att jag åt pastan en middag, och Alva smakade. Hon gillade den så mycket, så när vi nästa dag åt lunch på samma ställe, så ville hon ha en egen. Så här gjorde jag för mat till två personer:

1 liten zucchini alt ½ stor
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
½-1 tsk sambal oelek
½ dl grädde
½ lime
Riven parmesan
Salt och peppar

Börja med att sätta på pastavatten i en kastrull. Sedan ska du skära din zucchini i mindre bitar. Antingen om du hyvlar din zucchini, skär tärningar eller om du skär smala stavar. Det sistnämnda gjorde jag. Hacka lök och vitlök och stek allithopa. Häll ner lite kokvatten från pastan och grädde. Krydda med sambal oelek, salt och peppar samt pressa ur en halv lime.

När pastan är klar, så häller du ner den avrunna pastan i stekpannan och blandar runt. Häll upp i tallrikar och strö över riven parmesan.

En enkel och god vegetarisk rätt som funkar till middag vilken vardagskväll som helst.

Zucchinipasta med lime
Här ovan är pastan från Dubrovnik, som jag skulle försöka efterlikna.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelSmakbox Inspiration
Nästa artikelChokladrutor med vinbär

Kommentera