Kyckling Korma

-

Som ni kanske vet vid det här laget så prenumererar jag på boxen Smakbox (vill du ha en rabattkod, se längst ner i inlägget). En inspirationsbox som kommer varannan månad med olika teman. Den senaste som kom förra veckan, boxen Inspiration, innehöll bland annat en burk sås för kyckling Korma. Det är smidigt med sådana färdiga kryddmixer, då man har en färdig middag med någon eller några få extra ingredienser. Så blev det för mig i veckan, och jag tog kvällen innan fram en påse med kyckling och ställde för tining i kylen.

Jag valde att ta med aubergine och vattenkastanjer, men det är för att jag gillar det. Man kan antingen köra enligt receptet från Santa Maria med bara kyckling och sås, men jag tycker att det är godare med grönsaker i. Ta de grönsaker som du eller familjen gillar mest.

1 kg kycklingfiléer
1 burk Santa Maria Korma
½ dl vatten
½ aubergine, hackad i mindre bitar
1 liten burk vattenkastanjer, skivade

Ris
Creme Fraiche
Sweet chilisås
Ev cashewnötter

Börja med kycklingen och skär den i mindre bitar. Sätt igång en stekpanna och även en kastrull med ris och vatten. Stek kycklingbitarna så de blir brynta runt om och häll ner auberginebitar och vattenkastanjskivor. Fyll på med Korma-såsen och lite vatten och rör runt. Låt kycklingen stå och puttra medans riset blir klart, och passa under tiden på att duka. Ta även fram creme fraiche, sweet chili och nötter för dem som vill använda det.

Kyckling Korma är en enkel och snabb vardagsmiddag som även funkar bra i matlådan.

Kyckling Korma

Vill du också prova på Smakbox? Gå in på Smakbox hemsida och skriv upp dig som prenumerant. Ange koden 4zk6s2 så får både du och jag rabatt. Ifall du tecknar en prenumeration innan 17/9, så får du dubbel rabatt. 20% istället för 10%. Tack!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar