Morotssoppa

-

Morotssoppa kanske inte låter så märkvärdigt gott, men det är faktiskt väldigt gott! Lägg till en god bit bröd och du har en bra vardagsmiddag som passar alla. Morötter har ju en lite söt smak, så jag tror att även barn tycker om soppan. Idag får det bli min Meatfree Monday:

500 g morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
7,5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1½ dl vispgrädde
salt och peppar
1 tsk sambal oelek

Skala och dela morötterna i mindre bitar, ju mindre – desto snabbare kommer de att bli mjuka. Lägg i en kastrull och häll på hälften av vattnet, så det täcker morötterna. Lägg också ner hackad gul lök och vitlök. Fyll på med grönsaksbuljong och låt koka tills morötterna är mjuka.

Mixa morötterna, det är lättare ifall det inte är för mycket vatten. Ju mera mixat desto godare tycker jag. Fyll på med vatten samt grädde. Smaksätt soppan med salt, peppar och sambal oelek.

Servera soppan med en klick creme fraiche och ett gott bröd.

Morotssoppa

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelChili con carne
Nästa artikelApril 2018

Kommentera