Alvas kycklingpasta

-

Min yngsta dotter gillar pasta. I alla dess former och helst alla dagar i veckan. Ibland måste hon dock äta annan mat som jag lagat och det går ner det också. Men hon är så nyfiken och intresserad av köket, att hon googlade lite olika pasta häromkvällen. Vi hittade ett recept som vi snidade om efter eget tycke och smak till Alvas kycklingpasta.

Det är väl en stor fördel med både pasta och kyckling, att det går att variera hur många olika varianter som helst.

1 stor kycklingfilé
1 förp smaksatt creme fraiche soltorkade tomater och fetaost
ev. lite vetemjöl för att tjocka till såsen
1 liten påse färsk spenat
2-3 tomater
Valfri pasta, vi valde penne den här gången
fryst persilja

Börja med kycklingen och dela den i mindre bitar. När det är gjort, så sätt igång en pastakastrull och en stekpanna. Fräs kycklingbitarna så de blir nästan genomstekta och fyll på med smaksatt creme fraiche. Låt puttra och ta ev i lite vetemjöl (utrört i mjölk eller grädde) för att tjocka till såsen en aning.

Alvas kycklingpasta

Fyll på med färsk spenat och tomater (Alva ville hellre ha tomaterna färska på toppen) och låt puttra. När pastan kokat klart, häll av den och häll ner den i samma stekpanna. Rör runt och häll upp på ett snyggt fat. Toppa med hackade färska tomater, persilja och svartpeppar.

Alvas kycklingpasta

Alvas kycklingpasta

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar