Kyckling med mango chutney och kokosmjölk

-

Här kommer en god släng-ihop-middag. En middag med det jag hade hemma och också för att göra av med rester från en tidigare middag. Jag kallar den kyckling med mango chutney och kokosmjölk, men som ni hör så kan ni experimentera lite också. Så här gjorde jag:

2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1-2 kycklingfiléer
1 msk curry
400 gram kokosmjölk (gärna Kung Markatta)
1/2 påse spenat & pak choi (salladsblandning Garant – en ny favorit, går att använda till så många rätter)
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl matvete (eller överblivet ris eller nudlar)
Cashewnötter
Ev granatäpplekärnor

Hacka vitlök och dela kycklingen i munsbitar. Hetta upp olja i en gryta/stekpanna och bryn kycklingbitarna med vitlök och curry i ca 3-4 min på medelhög värme. Rör om då och då. Tillsätt salladsblandningen, kokosmjölk, sambal oelek och mango chutney. Låt grytan puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

Kyckling med mango chutney

Kyckling med mango chutney

Blanda ner matvete i din gryta och låt bli varmt. Servera tillsammans med cashewnötter, creme fraiche, mera mango chutney och om du vill lite granatäpplekärnor på toppen. Skulle det bli något över, så fungerar den utmärkt i matlådan också.

Kyckling med mango chutney och kokosmjölk

Kyckling med mango chutney

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar