Här kommer en god släng-ihop-middag. En middag med det jag hade hemma och också för att göra av med rester från en tidigare middag. Jag kallar den kyckling med mango chutney och kokosmjölk, men som ni hör så kan ni experimentera lite också. Så här gjorde jag:
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1-2 kycklingfiléer
1 msk curry
400 gram kokosmjölk (gärna Kung Markatta)
1/2 påse spenat & pak choi (salladsblandning Garant – en ny favorit, går att använda till så många rätter)
1 tsk sambal oelek
1 dl mango chutney
1 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl matvete (eller överblivet ris eller nudlar)
Cashewnötter
Ev granatäpplekärnor
Hacka vitlök och dela kycklingen i munsbitar. Hetta upp olja i en gryta/stekpanna och bryn kycklingbitarna med vitlök och curry i ca 3-4 min på medelhög värme. Rör om då och då. Tillsätt salladsblandningen, kokosmjölk, sambal oelek och mango chutney. Låt grytan puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner matvete i din gryta och låt bli varmt. Servera tillsammans med cashewnötter, creme fraiche, mera mango chutney och om du vill lite granatäpplekärnor på toppen. Skulle det bli något över, så fungerar den utmärkt i matlådan också.