Premiärgrillning 2019

-

I fredags var det ett så underbart väder. Vårvinter deluxe i Jämtland och det är en väldigt stor anledning till att jag bor här. Ni vet när det är minusgrader på natten men blir flera plusgrader i solen på dagen. Jag flexade ut lite tidigare från jobbet och gick ut och njöt av solskenet. Vi bestämde oss också för premiärgrillning 2019 samma kväll.

När jag satt där på Stortorget i Östersund, så kom också det flera barn och ville sälja majblommor till mig. Det är en sådan bra tradition, där pengarna också går till arbete med barn. Barn som hjälper barn! Då det är barnen själv som kommer fram och gör jobbet (dvs säljer dessa majblommor) så kan jag inte säga nej. Det klart jag köper då.

Premiärgrillning 2019

Men premiärgrillning 2019, vad blev det då? Eftersom det var efter jobbet och inget fanns förberett så gjorde jag det ganska enkelt.

Premiärgrillning 2019

1 fläskfilé
Bearnaisesås med brynt smör
Palsternacka
Purjolök
Blomkål
Smör till formen
Salt och peppar

Jag putsade och skar skivor av fläskfilén. Sen la jag upp dem på en tallrik och marinerade med en färdig marinad vi redan hade hemma. Så fick det ligga en stund, då jag och Daniel tog en kortare löprunda. Fredagsfys före fredagsmys.

När vi kom hem så gjorde Daniel iordning grillen och jag fixade inomhus (varför är det alltid killarna som grillar och tjejerna som fixar resten inomhus? Det är ingen jämn fördelning direkt. Hur funkar det hos er? Kommentera gärna här nedanför).

Premiärgrillning 2019

Jag passade på att göra av med lite rotsaker jag ändå hade hemma, så det fick bli en ugnsform med blomkål (även stammen i mindre bitar), purjolök i skivor och palsternacksklyftor. Ta smör i botten och lägg ner dina rotfrukter, lite mera smör på toppen och även lite salt. 200 grader ca 20 min.

Det fick även bli en bearnaisesås till middagen och denna gång med brynt smör. Jag har gjort det förut och vet att det är väldigt gott! Har ni inte gjort en egen bearnaisesås, så prova! Det slår alla köpevarianter, jag lovar!

Servera allt tillsammans och njut av en soft middag.

Premiärgrillning 2019
Ok, inte så snygg bild, men jag var hungrig och orkade inte lägga upp det så fint. Gott ändå!
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pizza på ett kick

Kycklinggryta med dadlar

Den klassiska ananaspajen

MarryMe kycklinglasagne

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar