Påskens mat

-

Det närmar sig påsk med stormsteg (veckorna går lite för fort just nu, jag hinner inte riktigt med) och jag skulle behöva förbereda inför påskens mat. Vad är det för mat ni förknippar med påsk?

Själv har jag inte så mycket traditioner kring påsk, mer än det obligatoriska påskägget med godis som tjejerna såklart vill ha. Jag vill också ha lite fjädrar i ett ris, men sen är det ganska lugnt.

Om ni vill starta er bjudning med en drink och något snacks, så är min romtårta mycket god att ställa fram. Gör romtårtan en stund i förväg och preppa sedan fatet med goda kex precis innan servering, och sen får gästerna förse sig själva.

Ang påskens mat, så tänker jag lite som till julbordet. Jag har köpt hem en påskskinka som jag ska griljera gott och även koka äppelmos till. Har ni inte provat, så gör det! Det är så en skinkmacka ska ätas, enligt mig.

Jag tänker sill i ett par olika smaker och även rökt lax. Till laxen finns min goda hovmästarsås som ni enkelt mixar ihop. Så enkelt och så mycket godare än köpevarianterna.

Även ett par flaskor påskmust ska inhandlas, men där har jag börjat svänga från kvantitet till kvalitet i linje att mina barn blivit stora och inte dricker ohejdat läsk längre. Nygårda tex har väldigt god must. I små, ganska dyra flaskor, men så mycket godare än den billigare. Så unna er mindre läsk och köp riktigt god istället.

Vill ni sedan avsluta er påskmiddag med hemmagjort godis, så måste jag få tipsa om min påskfudge. Riktigt god!

Eller varför inte mina bountybollar? Också magifikt goda och lite lyxiga. Här med en bild från julens omgång, därav stjärnan på toppen.

Goda bountybollar
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Kommentera