Nico’s pizzeria i Port Campbell

-

En kall kväll i september, höst i min svenska kalender men vår i Australiens kalender, parkerade vi utanför Nico’s pizzeria i Port Campbell. Vi hade precis checkat in på vårt Best Western-hotell lite längre bort, men behövde äta någon middag.

Jag vill inte ha förutfattade meningar, men det såg ut som en sylta i en liten mindre småstad. Det som ändå avgjorde att vi gick dit, var dels att vi inte hade så många val, och att det satt mycket folk där inne.

Nico's pizzeria
Jag tog bilden när vi lämnade Nico’s pizzeria, så därför står det Closed på dörren

Desto roligare är det när ens förutfattade meningar inte infrias, utan en blir bevisad åt det andra hållet. En liten lokal, full med folk så vi knappt fick plats och bra stämning. De serverade pizza och pasta, så det passade oss bra till middag.

Nico's pizzeria
Även den här bilden tog jag också när vi skulle lämna restaurangen, därför har några redan gått.
Nico's pizzeria

Jag gick på deras pizzaspecial och beställde pizzan högst upp – The red hot momma. På alla pizzor kunde du välja mellan mediumstorlek och large men jag nöjde mig med medium.

Nico's pizzeria

En pizza med pumpa, mozzarella och chilibas, toppad med kyckling, lök, mera chili, ananas och jalapeno. En ganska stark pizza men väldigt god Pan Pizza.

Pumpa är faktiskt en ingrediens jag vill jobba mera med, och när jag kommer hem till pumpasäsongen, så hoppas jag att jag kan göra slag i saken.

Nico's pizzeria

Så en repetition/lärdom till mig själv, dra inte förutfattade meningar för snabbt. Utan gå in på ett ställe eller en situation med så lite förväntningar som möjligt. Jag försöker tänka att om alla gör så gott en kan, så får vi en bra värld att leva i.

Det är viktigt även om det är positiva saker du ska göra, har du för höga förväntningar, så riskerar du att bli besviken (fastän det egentligen var jättebra, men inte riktigt riktigt som du tänkt dig).

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelBucketlist -19 status
Nästa artikelKlassiska Sacré-Cœur i Paris

Kommentera