Kreolsk lördagsmiddag

-

En gryta som andas 90-tal, eller kanske 00-tal, men ändå är så god, så jag gärna äter den ändå. En klassiker, så jag gissar att ni alla har ätit den förut, men den tål som sagt att påminnas om. Vi åt den förra helgen och vi fick en kreolsk lördagsmiddag.

Här kommer grundreceptet såsom jag lärde mig det:

Till sex personer:
9hg fläskfile i bitar
3 st kabanosskorvar i bitar
2 röda paprikor
1 liten burk syltlök
1 liten burk svarta (eller gröna) oliver
1 dl hackad ättiksgurka
salt, peppar, mejram, kajennpeppar och sambal oelek efter smak
4-5 dl grädde
ev 1 msk mjöl för att tjocka till såsen lite

Sätt igång en kastrull för att koka ris eller bulgur. Bryn korven och fläskfilen och lägg över i en större gryta. Blanda i syltlöken, ättiksgurkan, kryddor och grädde. Låt stå och puttra medan riset eller bulguren kokar klart. De sista fem minuterna så blandas paprika och oliver i.

Kreolsk lördagsmiddag
Kreolsk lördagsmiddag

Serveras med ris, grönsaker och något gott att dricka.

Kreolsk lördagsmiddag
Kreolsk lördagsmiddag

Jag valde att ta lite srirachamayo på toppen, för att göra den lite starkare, vilket passade bra ihop.

Ev rester från den kreolska grytan, fungerar väldigt bra i matlådan. Jag gjorde en så stor sats, så jag har haft goda matlådor hela veckan.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelBrynt smörkola
Nästa artikelMjuk pepparkaka

Kommentera