Stekt ris med lax

-

Då jag kokat lite för mycket ris häromdagen, så fick det bli en utmaning att laga en ny god middag med risresterna. Jag snodde ihop en panna stekt ris med lax som blev väldigt uppskattad. Till min rätt fick jag också chansen att provsmaka en födelsedagspresent, mina två woksåser, som Daniel köpt i Bangkok Thailand.

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
Överblivet jasminris
1 burk blandade wokgrönsaker
1 morot
Rapsolja
2 ägg
Soja
Sweet chilisås

Laxfiléer
Salt och citronpeppar

Börja med laxen. Sätt ugnen på 150 grader, lägg laxfiléerna i en smord ugnsform och krydda med salt och citronpeppar. Sätt in formen i ugnen ca 25 min.

Ugnsbakad lax
Efter ca 25 min i 150 grader

Hacka lök och vitlök och börja fräsa det med rapsolja i stekpannan. Fortsätt med överblivet ris, wokgrönsaker och hyvlad morot. Låt fräsa en kort stund. Knäck två ägg i en skål och vispa dem tillsammans med lite soja. Häll ner äggsmeten bland riset och rör runt.

Stekt ris med lax

Låt stå kvar på svag värme tills laxen är klar. Smaksätt med sweet chilisås, salt och peppar. Servera stekt ris med lax tillsammans med valfria såser, själv hade jag fått två såser direkt från Bangkok i födelsedagspresent, som jag var nyfiken att prova.

Bangkoksås
Bangkoksås
En lite starkare sås med chili och en söt sås

En god middag som mättade oss alla, det blev även en matlåda över till dagen efter. Så enkelt att svänga ihop något av rester, som på så sätt kan bli en helt ny rätt. Perfekt!

Stekt ris med lax
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera