Prosciutto Crudo med tryffelcreme

-

Julen är över och snart är det istället nyårsafton och början på ett helt nytt blankt år. Då brukar vi vilja äta gott och här är en väldigt god förrätt. Prosciutto Crudo med tryffelcreme. Snyggt upplagt, går att förbereda delvis, lyxigt med fina råvaror och väldigt gott. Vad mer kan en begära av en nyårsförrätt?

Prosciutto crudo med tryffelcreme

Jag har hittat receptet inne hos Matplatsen, där denna förrätt med bresaola är en favoritförrätt och som hon äter flera gånger per år. Jag har tänkt göra den länge, men aldrig kommit mig för. Nu när jag smakat så seglar den helt klart upp på favoritlistan.

Då jag skulle handla så hittade jag ingen Bresaola utan tog Prosciutto Crudo istället. Bresaola är lufttorkat nötkött medan Prosciutto Crudo är lufttorkad skinka. Jag tog även färsk spenat istället för ruccola.

Till fyra personer:
8 skivor Prosciutto Crudo
Färsk spenat
Riven parmesan
Pinjenötter
Svartpeppar

Tryffelcreme:
1 dl creme fraiche
0,5 dl majonäs
1-2 msk tryffelolja (jag tog 1 msk och tyckte att det blev lagom)
Salt och svartpeppar

Börja med tryffelcremen. Mät upp creme fraiche, majonäs och tryffelolja i en skål. Blanda och smaka av, ta ev mera tryffelolja. Smaksätt också med salt och svartpeppar.

Ta fram en stekpanna och rosta pinjenötterna i den torra stekpannan. Var med, för det går fort. Ställ åt sidan

Ta fram fyra tallrikar och lägg upp Prosciutto-skivor snyggt. Toppa skinkan med färsk spenat (jag rev de största bladen till mindre bitar) och riven parmesan. Dra ett drag med svartpepparkvarnen och strö ut lite rostade pinjenötter.

Prosciutto crudo med tryffelcreme

Vid servering, ringla tryffelcremen över hela uppläggningen och servera din Prosciutto crudo med tryffelcreme. Ställ fram överbliven tryffelcreme på bordet ifall någon vill ta mera. Så gott!

Daniels bild från middagsbordet
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar