Brysselkålscarbonara

Gissningsvis är vi flera som gillar och har kvar brysselkål sedan julhelgerna? Jag tycker att det är gott, så jag köper gärna ett nät när det finns. Men i helgen var jag bortrest, så mitt nät med brysselkål såg mindre muntra ut när jag kom hem. Jag behövde också förbereda matlådor inför veckan, så jag snodde ihop en brysselkålscarbonara.

Att svänga ihop en pasta carbonara är inte svårt. Bara att ta några grönsaker en gillar (och som kanske ser lite ledsna ut) och steka på med bla lite grädde och sen vända ner pasta i stekpannan. De varianter jag hunnit med, hittar du här och samtliga har varit uppskattade där hemma. Carbonara lagas egentligen inte med grädde och ett originalrecept hittar du istället här.

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 20 brysselkål
1 – 1 1/2 dl grädde
Ev srirachasås
1 ägg
Salt & svartpeppar
Riven valfri ost

Sätt igång en kastrull med pastavatten. Hacka löken och vitlöken, lägg åt sidan. Rensa brysselkålen (ta bort ev fula blad och skär bort någon mm på roten som torkat) och dela dem i två. Lägg i pasta i det kokande vattnet.

Ta fram en stekpanna och fräs först lök och vitlök. Lägg i de delade brysselkålsbitarna och låt fräsa en liten stund till. Fyll på med grädde och ev sriracha. Rör om och låt puttra.

När pastan är klar, häll av pastavattnet och häll ner pastan i stekpannan. Här kan du stänga av plattan, det räcker med värmen ändå. Rör om så allt blandas och knäck även ner ett ägg och rör om. Smaksätt med salt & svartpeppar och strö över riven ost. Blanda om så osten smälter och servera din brysselkålscarbonara.

Brysselkålscarbonara
Brysselkålscarbonara
Brysselkålscarbonara

Kommentera