Sötpotatissoppa med ingefära

-

Meatfree monday och en sötpotatissoppa med ingefära. Inte bara vegetarisk den här gången utan vegansk. Jag hittar fler och fler goda veganska recept, så min gissning är att jag kommer att posta fler. Vad gillar ni det? Kommentera gärna!

Jag hade en sötpotatis hemma, som jag ville laga något med. Jag hittade receptet på instagram och kontot halsokarma som postat receptet i höstas. En väldigt god soppa som jag gärna lagar igen! Jag valde att komplettera soppan med några vitlöksbröd, vilka inte var veganska, men det är valfritt.

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 sötpotatis, min vägde 500 g men receptet säger 800 g
1 tsk gurkmeja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 förp kokosmjölk, jag hade bara en mindre 250 g hemma, men receptet säger en burk på 400 ml
2 msk riven färsk ingefära
1-2 krm chiliflakes
1 färskpressad lime
Ev salt

Hacka lök och vitlök och börja fräsa i en kastrull. Dela sötpotatisen i bitar (ju mindre desto snabbare blir soppan klar) och lägg ner tillsammans med gurkmeja. Låt fräsa en kort stund.

Fyll på med vatten, grönsaksbuljongtärning och kokosmjölk. Låt puttra ca 15 min och känn sedan efter så sötpotatisen är mjuk.

Mixa soppan och tillsätt riven ingefära, chiliflakes och färskpressad lime. Ev salt.

Servera din sötpotatissoppa med ingefära tillsammans med en klick creme fraiche och rostade pumpafrön. Ev koriander, men det hade jag ingen hemma. Gärna också ett gott bröd på sidan.

Sötpotatissoppa med ingefära
Sötpotatissoppa med ingefära
Sötpotatissoppa med ingefära
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Föregående artikelKlassisk lasagne
Nästa artikelBoeing C-17 på besök

Kommentera