Tunnbrödssnittar till Mello

Mellofinalen ikväll, är ni sådana som tittar på Mello eller är ni sådana som verkligen inte tittar? Det känns som att Mello delar alla svenskar i två lika stora läger. De som gillar Mello och ser fram emot varje sändning som veckans händelse. Samt de som inte gillar Mello och berättar det för alla som inte undrar. Oavsett om en ska titta eller inte, så vill jag ge ett snacks-tips. Att göra tunnbrödssnittar till Mello (eller vad en nu tittar på), istället för de vanliga chipsen. Eller godiset.

Det går att fylla sina tunnbrödssnittar med många olika smaker, men jag har en förkärlek till tunnbrödssnittar med pepparrot och rökt skinka. Så här (och ta lite på en höft, det är inga exakta mängder):

Rektangulära tunnbröd
Neutral färskost, tex Philadelphiaost
Pepparrot på tub
Rökt skinka/hamburgerkött
Färsk spenat

Blanda Philadelphiaost med pepparrot, lite mindre om en är tveksam och lite mer ifall en gillar smaken. Lägg ut tunnbrödet och smöra tunnbrödet med den smaksatta osten. Lägg på rökt skinka ovanpå och toppa med färsk spenat. Rulla ihop och tryck till tunnbrödrullen en aning, så den fäster.

Skär snygga snittar av rullarna, jag skar dem snett och fick ut fyra snittar av varje tunnbröd. Lägg gärna upp dem snyggt på ett serveringsfat eller assiett och servera, tex till champagne eller annan bubbeldricka. Mums!

Tunnbrödssnittar till Mello
Tunnbrödssnittar till Mello

Kommentera