Omelett som helgfrukost

-

När jag väckte Alva i lördags, så pratade vi och gosade vi lite. Sen när jag skulle gå så ville hon att jag skulle göra hennes frukost.
– Ok? Vad vill du ha för frukost då?
– Jag vill ha en omelett som helgfrukost. Med ärtor, majs eller broccoli.

Ingen frukost som jag hade väntat mig, men ok – jag lagar gärna riktig mat åt mina tonåringar, och jag visste att jag hade det jag behövde hemma.

2 ägg
En skvätt grädde
Salt och peppar
Smör till stekpannan

Gröna ärtor (jag tog lite direkt från frysen)
Broccoli eller annan sallad till servering

Knäck två ägg i en bunke och vispa sönder dem. Ta i en skvätt grädde samt salt och peppar och vispa igen. Sätt igång en stekpanna på medelvärme (helst en gjutjärnspanna, det blir alltid godast i en sådan) och ta i lite smör i botten. Häll ner äggsmeten och låt den vara. Låt småputtra medan du lägger lite ärtor ovanpå ena halvan.

Omelett som helgfrukost

När omeletten fått en stekyta, ta en stekspade och vänd över den ena halvan över den andra. Ta upp hela omeletten och lägg på tallrik. Servera med mera grönsaker och ev någon creme fraiche-sås.

Omelett som helgfrukost

En mycket nöjd Alva önskade sig samma frukost på söndagen med tillägget ”mamma, du kan laga mat du!” Det berömmet kan jag leva på ett tag.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Kommentera